[ 25.09.2015 ]

Adidas Tubular

Futuristična oblika superg adidas Originals Tubular vas ne more pustiti ravnodušnih. Podplat, ki izgleda kot cev, je supergam nadel ime Tubular.    

adidas-tubularSuperge adidas Originals Tubular so, čeprav imajo zelo futuristično obliko, pravzaprav oživitev idej iz preteklosti. Oblikovalec Nic Galway, ki je oblikoval linijo Tubular, je naprej raziskal arhiv Adidasovih prototipov modelov superg, ki niso nikoli zaživele.

Tubular so tako navdihnile superge iz 90. let 20. stoletja, ki pa so bile takrat preprosto preveč drugačne in napredne, zato bi bila proizvodnja preveč zakomplicirana. Po dvajsetih letih pa je izdelava takšnega dizajna bistveno lažje izvedljiva. Galaway je želel trgu predstaviti nekaj novega in leta 2014 so Adidas Tubular osvojile prodajne police.

adidas-tubular

Naziv Tubular so dobile zaradi izgleda zunanjega dela podplata

Dizajn podplata spominja na notranjo cev pnevmatike, v angleščini imenovano tube, zato so superge dobile ime Tubular. Galway se je pri oblikovanju posvetil predvsem podplatu, s katerim je ustvaril izjemno silhueto in čistost dizajna. Uporabil je dve različni gostoti EVA pene, ki nudi oblazinjene, potrebno za udoben korak med hojo ali tekom.

Edinstvena oblika, ki združuje podrobnosti drugih modelov

Pri oblikovanju se ni ukvarjal le z linijami in detajli, temveč je veliko pozornosti namenili sami obliki čevlja. Zgornji del iz neoprena zagotavlja izjemno udobje, hkrati pa ohranja enostavno in prepoznavno obliko superg. V petnem predelu je uporabljen stabilizator ZX, da pomaga ohranjati stopalo na mestu. Oblika čevlja delno spominja na superge Y-3 Qasa, saj je Galway sodeloval tudi pri njihovem oblikovanju.

tubular-ss-16Poleti že predstavili SS16

Adidas je letos poleti že predstavil model Tubular SS16, in sicer na pariškem Fashion Week, v začteku septembra pa je na z razstavo Tubular v galeriji SoHo otvoril Fasihon Week v New Yorku.

 

 

 

 

 

 

 

Sorodni članki

[23.10.2018]

Air Max 720 – novi sinonim udobja

Prvi sistem blaženja, ki se razprostira po celotni dolžini podlpata – izjemno uodbje in brezkompromisna stabilnost koraka! Spoznajte Air Max 720.

Preberite več

[21.03.2018]

adidas Deerupt, najbolj vpadljivi copati letošnjega leta

Nov adidasov model Deerupt predstavlja sodobno nadaljevanje prvinske dediščine v radikalno sveži podobi. Sodobna oblika, ki je minimalistična in drzna hkrati, navdih črpa iz arhiva kultnih adidask ter se udejanja v zamreženi podobi. 

Preberite več

[01.09.2017]

Kape New Era

Poznate zgodbo o kapah New Era? Četudi so bolj priljubljene šele zadnja leta, njihovi začetki segajo skoraj stoletje daleč. Preberite več o kultnih kapah.

Preberite več