[ 18.03.2016 ]

Chuck Taylor II

Chuck Taylor II je preoblikovana različica nadvse priljubljenih superg Converse All-Star Chuck Taylor. Čeprav na pogled povsem enake, so superge bistveno bolj udobne.

chuck-taylor-IINaslednje leto bodo priljubljene »allstarke«, Converse All-Star, praznovale že 100. rojstni dan! A v skoraj stoletju so doživele komaj prvo pomembnejšo preobrazbo. Leta 2003 je vzel blagovno znamko pod svoje okrilje Nike in 12 let pozneje so legendarne superge zasijale v enaki podobi, a s pomembnimi spremembami, ki so zagotovile udobje.

Prav pomanjkanje udobja je bilo tisto, kar so večinoma očitali supergam. Raven in tanek gumijast podplat ter zgornji del iz platna in brez kakršne koli dodatne oblazinjenosti sta bila marsikdaj kriva za občutek utrujenih nog in krče v stopalih, če so bile superge na nogah pretežni del dneva. Sprva košarkarski copati, ki so predvsem po zaslugi Charlesa Taylorja dosegli izjemen uspeh, so postali priljubljeno vsakdanje obuvalo, ki so ga posvojili tudi mnogi glasbeniki, športniki in drugi zvezdniki. 

lunarlon-chuck-taylor-II

Zato je Nikejeva tehnologija vnesla dobrodošle spremembe, predvsem na račun udobja, vseeno pa je ohranjena prepoznavna edinstvena oblika superg.

Lunarlon blaženje

Najpomembnejša novost je notranji podplat z Nikejevim blaženjem Lunarlon, ki po celotnem delu stopala zagotavlja udobje, dodatno pa je poskrbljeno tudi za oporo v predelu pete.

Premium platno

chuck-taylor-II

Zgornja plast je oblikovana iz umetnega mikro semiša s perforacijami, ki poskrbijo, da se stopalo ne pregreva in poti. Po celotnem robu, kjer se platno dotika gležnja, je oblazinjen pas, da je občutek na nogi bolj udoben.

Podložen in nedrseč jezik

Za večje udobje poskrbi tudi jezik, ki je pri različici Chuck Taylor II oblazinjen in nedrseč. 

Kot pravijo snovalci preobrazbe, se je vse začelo z običajno idejo, ki vodi vsako spremembo – z obsedenostjo, kako izdelek narediti še boljši, kako ohraniti njegovo avtentičnost, a ga hkrati približati zahtevam urbanega življenjskega sloga. Če boste izbrali Chuck Taylor II, se boste zagotovo prepričali, da so bili pri preobrazbi nadvse uspešni.

   

Sorodni članki

[23.10.2018]

Air Max 720 – novi sinonim udobja

Prvi sistem blaženja, ki se razprostira po celotni dolžini podlpata – izjemno uodbje in brezkompromisna stabilnost koraka! Spoznajte Air Max 720.

Preberite več

[21.03.2018]

adidas Deerupt, najbolj vpadljivi copati letošnjega leta

Nov adidasov model Deerupt predstavlja sodobno nadaljevanje prvinske dediščine v radikalno sveži podobi. Sodobna oblika, ki je minimalistična in drzna hkrati, navdih črpa iz arhiva kultnih adidask ter se udejanja v zamreženi podobi. 

Preberite več

[01.09.2017]

Kape New Era

Poznate zgodbo o kapah New Era? Četudi so bolj priljubljene šele zadnja leta, njihovi začetki segajo skoraj stoletje daleč. Preberite več o kultnih kapah.

Preberite več