[ 29.05.2015 ]

Jordan Air

Superge Air Jordan imajo že več kot 30-letno zgodovino. Vendar pa je bilo za uspeh potrebnega nemalo uporništva in odločnosti. A kdo bi se uprl, če ne Michael Jordan? Preberite več. 

air-jordan-IAir Jordan I

Prve superge Air Jordan I ali AJ I je oblikovalec Peter Moore za Michaela Jordana oblikoval že leta 1984, naslednje leto pa so jih lahko obuli tudi prvi kupci.

Vendar pa so bili začetki zgodbe o Air Jordan povezani z nemalo uporništva, saj naj bi NBA Jordanu prepovedala, da jih nosi na igrišču, ker z rdeče-črno barvno kombinacijo niso ustrezale zapovedanim barvam.

Michael Jordan je kljub temu na parket vedno vstopil v njih in si vsakokrat prislužil kazen v višini kar pet tisoč dolarjev. Superge so tako postale sinonim uporništva in odločnosti, kar je Nike s pridom izpostavil tudi v svojih marketinških aktivnostih. Kdor je nosil Air Jordan 1, je bil predrzen in je rad hodil po robu.

Od AJ I do AJ XX9

Naslednje leto je Nike oblikoval superge z nekaj več bele barve, Michael pa jih je nosil pretežni del sezon 1985 in 1986. Superge Air Jordan I so kmalu dobile naslednice: Air Jordan II ali New Air Jordan že leta 1986, sledili pa so modeli III, IV, V in tako vse do Air Jordan XX9, ki so na trg prišle leta 2014. Tudi sam model Air Jordan I se je vrnil na police še nekajkrat, in sicer leta 1994, med leti 2001 in 2004 ter 2007 in 2014.

jordan-eclipseBogata izbira linije Jordan

Danes ponudba superg iz linije Jordan zajema še modele Super.Fly 3, Eclipse, Flight, Melo, Flight Runner, Spizike, Illusion in druge.

pulover-nike-jordan

Čeprav so bile na začetku superge oblikovane za košarko, so kmalu postale priljubljene tudi kot vsakdanje obuvalo za vse generacije. Na voljo je tudi ponudba otroških modelov Jordan, pri Niku pa so oblikovali še natikače Jordan Hydro in Super.Fly.

Jordan Familiy oziroma Družina Jordan

Znamka Jordan je sponzor mnogih športnikov iz sveta košarke, baseballa, nogometa in drugih športov. Vsako leto svojo ponudbo izdelkov dopolnijo tudi z oblačili Jordan, primernimi za košarko, fitnes in prosti čas - vse od majic, hlač, spodnjega perila, do kap, kapucarjev, bund itn.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sorodni članki

[23.10.2018]

Air Max 720 – novi sinonim udobja

Prvi sistem blaženja, ki se razprostira po celotni dolžini podlpata – izjemno uodbje in brezkompromisna stabilnost koraka! Spoznajte Air Max 720.

Preberite več

[21.03.2018]

adidas Deerupt, najbolj vpadljivi copati letošnjega leta

Nov adidasov model Deerupt predstavlja sodobno nadaljevanje prvinske dediščine v radikalno sveži podobi. Sodobna oblika, ki je minimalistična in drzna hkrati, navdih črpa iz arhiva kultnih adidask ter se udejanja v zamreženi podobi. 

Preberite več

[01.09.2017]

Kape New Era

Poznate zgodbo o kapah New Era? Četudi so bolj priljubljene šele zadnja leta, njihovi začetki segajo skoraj stoletje daleč. Preberite več o kultnih kapah.

Preberite več