[ 19.03.2015 ]

Legendarni New Balance 574

Legendarne superge z avtentično obliko navdušujejo že desetletja. Čeprav so bile sprva namenjene teku, so danes priljubljene predvsem kot moderna vsakdanja obutev. 


Pogosto se zgodi, da kateri od modelov superg posamezne blagovne znamke postane tako priljubljen, da ga izdelujejo desetletja in vedno znova kupci izbirajo njegove nadgradnje.

Eni od legendarnih čevljev so tudi New Balance 574. Retro superge so še danes zelo priljubljene, čeprav so svoje prve uspehe dosegale že v 80. letih prejšnjega stoletja. Sprva namenjene teku, so superge kmalu postale priljubljeno udobno športno obuvalo za prosti čas.

Za treninge in tekme

Tekači so včasih uporabljali superge New Balance 574 tako za treninge kot tekme. Od prve predstavitve tekaškega modela so bile 574 dve desetletji zelo priljubljene med tekači širom sveta. Zadnje čase jih kupci vse pogosteje izbirajo kot prostočasno udobno obuvalo, vseeno pa je tudi mnogo tekačev ostalo zvestih modelu 574 zaradi njegove minimalistične oblike, trpežnosti in udobja, ki ga zagotavljajo med tekom.

V osemdesetih letih je veliko profesionalnih maratoncev treniralo in tekmovalo v copatih New Balance 574. Najbolj slaven tekač v supergah New Balance je bil Dick Beardsley, ki je bostonski maraton končal le s sekundnim zaostankom za zmagovalcem. Tekel je v modelu 574 in v svoji karieri je močno pripomogel k povečanju priljubljenosti New Balance 574.


Udobje, ki prepriča

Skozi svojo zgodovino so New Balance 574 navduševale tako profesionalne in rekreativne športnike, kot tudi vse, ki so jih izbrali kot vsakdanje obuvalo. Radi jih obujejo tudi zaposleni v poklicih, kjer veliko ur preživijo na nogah, na primer zdravniki in medicinske sestre.

Prav zaradi udobja, ki ga nudijo, so New Balance 574 še danes zelo priljubljene superge. Njihove vzorce in barve pogosto spreminjajo in dopolnjujejo. Čeprav so na voljo v zelo različnih živih barvah, so najbolj priljubljene črne in sive superge.

Vseeno pa so superge pogosto odete v eksotične barve, na primer neonsko zeleno, vijolično ali roza. Nenehno spreminjanje izgleda New Balance 574 je spodbudilo oblikovanje subkulture, ki pričakuje vedno nove različice superg.

Moški, ženske in otroci - New Balance 574 za vse

Superge so tako priljubljene tudi zato, ker jih lahko nosijo moški in ženske. Ženski modeli so običajno v roza, beli in vijolični barvi, zelo pogosto pa se na ženskih stopalih znajdejo superge z belo-roza vezalkami.

New Balance je zaradi izjemne priljubljenosti oblikoval tudi otroški model 574. Otroške superge so pisanih barv in potiskane z različnimi figurami živali in junakov iz risank na straneh in zgornjem delu.

new-balanceČevlji so vzdržljivi in udobni, izdelani so iz semiša. Zgornji del čevlja zagotavlja udobje in zmanjšuje možnost nastanka žuljev in odrgnin, do katerih bi lahko prišlo med hojo ali tekom. Spodnji del čevlja je oblikovan iz močne in trpežne gume.

Nad NB 574 navdušeni tudi zvezdniki

K veliki priljubljenosti pa so pripomogli tudi zvezdniki, ki radi obujejo New Balance 574, na primer Rihanna in Pharrell Williams. Čeprav je podoba čevlja v osnovi enaka že desetletja, pri New Balance nikoli niso želeli posegati v obliko, da bi s tem pridobili nove kupce. Kot pravijo, čevlja ne spreminjajo in le zagotavljajo različne bavne možnosti in različne materiale, avtentičnost čevlja pa sama spodbuja povpraševanje.

 

 

 

Viri:
http://www.libraryindex.com/pages/cmgd41uvxt/New-Balance-574-Shoes-History-New-Balace-574.html
https://www.newbalance.com/pd/connoisseur-authors-574/US574-AA.html#color=Blue_with_Red&width=D
http://www.theguardian.com/fashion/2013/dec/27/rihanna-new-balance-574-trainers

 

Sorodni članki

[23.10.2018]

Air Max 720 – novi sinonim udobja

Prvi sistem blaženja, ki se razprostira po celotni dolžini podlpata – izjemno uodbje in brezkompromisna stabilnost koraka! Spoznajte Air Max 720.

Preberite več

[21.03.2018]

adidas Deerupt, najbolj vpadljivi copati letošnjega leta

Nov adidasov model Deerupt predstavlja sodobno nadaljevanje prvinske dediščine v radikalno sveži podobi. Sodobna oblika, ki je minimalistična in drzna hkrati, navdih črpa iz arhiva kultnih adidask ter se udejanja v zamreženi podobi. 

Preberite več

[01.09.2017]

Kape New Era

Poznate zgodbo o kapah New Era? Četudi so bolj priljubljene šele zadnja leta, njihovi začetki segajo skoraj stoletje daleč. Preberite več o kultnih kapah.

Preberite več