[ 14.04.2017 ]

Nahrbtniki Herschel

Poznate nahrbtnike Herschel, ki so v manj kot desetletju osvojili mlade po vsem svetu? Preberite več o znamki s kratko, a zato nič manj uspešno zgodovino.

Morda še niste slišali za znamko Herschel, zelo verjetno pa ste že videli katerega od njihovih nahrbtnikov, ki so v manj kot desetih letih zavzeli srednje šole, fakultete in mestne ulice. Njihovega značilnega dizajna, ki združuje retro videz s pridihom sodobnega street sloga, zagotovo niste spregledali. 

nahrbtnik-herschel

Začetki segajo v davno leto 2009 ... 

Običajno imajo priljubljene znamke večdesetletno zgodovino, podjetje Herschel pa je bilo ustanovljeno šele leta 2009. In čeprav so izdelki na trgu šele osem let, je v tej kratki zgodovini ustanoviteljema, bratoma Lyndonu in Jamieju Cormacku, uspelo ustvariti znamko, ki jo poznajo in obožujejo mladi širom sveta.

Danes so izdelki Herschel na voljo v več kot 70 državah sveta, nagovarjajo pa predvsem mlade do 35 let. Brata Cormack sta želela združiti uporabno vrednost nahrbtnikov z videzom, ki poudari osebnost uporabnika. Menila sta, da je bilo na trgu veliko odličnih specializiranih športnih nahrbtnikov, manjkali pa so takšni, ki bi bili kakovostno izdelani in s bi tem zagotavljali udobno uporabo, obenem pa bi bili tudi estetski in odražali slog mlade generacije.

Herschel – mesto v Kanadi

Brata Cormack sta svojo znamko nahrbtnikov poimenovala po kraju Herschel v Kanadi, kamor so se leta 1909 naselili njuni predniki in kjer so kasneje živele tri generacije njune družine. V kraju Herschel danes živi le še okoli 30 prebivalcev, podjetje pa deluje v Vancouvru.  

Herschel denarnica

Nahrbnitki, torbe, klobuki, dodatki 

Danes Herschel poleg nahrbtnikov ponuja tudi torbe, pokrivala, denarnice, ovitke za tablico in druge dodatke, združene v različnih kolekcijah Classic, Studio Collection, BHW in Kids.

 

 

 

Sorodni članki

[23.10.2018]

Air Max 720 – novi sinonim udobja

Prvi sistem blaženja, ki se razprostira po celotni dolžini podlpata – izjemno uodbje in brezkompromisna stabilnost koraka! Spoznajte Air Max 720.

Preberite več

[21.03.2018]

adidas Deerupt, najbolj vpadljivi copati letošnjega leta

Nov adidasov model Deerupt predstavlja sodobno nadaljevanje prvinske dediščine v radikalno sveži podobi. Sodobna oblika, ki je minimalistična in drzna hkrati, navdih črpa iz arhiva kultnih adidask ter se udejanja v zamreženi podobi. 

Preberite več

[01.09.2017]

Kape New Era

Poznate zgodbo o kapah New Era? Četudi so bolj priljubljene šele zadnja leta, njihovi začetki segajo skoraj stoletje daleč. Preberite več o kultnih kapah.

Preberite več