[ 25.04.2017 ]

Nike Roshe Two

Po štirih letih uspeha Roshe Run je Nike avgusta 2016 predstavil naslednika, Roshe Two. Preberite, kako je Dylan Raasch poskrbel za izboljšave.

Ko je Nike svoj izjemno uspešen čevelj Roshe Run preimenoval v Roshe One, je postalo jasno, kaj sledi. Čeprav Nike svoje modele neprestano nadgrajuje in vsako leto ponudi novo različico, je pri Roshe Run sledil načelu »če ni pokvarjeno, ne popravljaj«. Tako smo na naslednika Roshe One čakali kar štiri leta in šele avgusta 2016 je Nike predstavil drugo različico, Roshe Two. Za čas predstavitve je, podobno, kot pri prvem modelu, Nike izbral obdobje po olimpijskih igrah in tako je Roshe Two luč sveta ugledal po igrah v Riu.

Roshe Two

Dylan Raasch nadaljuje uspešno zgodbo

Tudi pod novi model se je podpisal oblikovalec Dylan Raash – spomnimo, da gredo prav njegovi vztrajnosti zasluge, da je prva različica minimalističnih superg Roshe sploh prišla v proizvodnjo. Navdahnjen s filozofijo zen budizma je pred leti oblikoval čevelj, ki vključuje minimalno elementov in tehnologije, da zagotavlja udobno uporabo. Prav zato med mnogimi sodelavci ni imel podpore, vendar se je takoj po začetku prodaje izkazalo, da je Roshe Run z lahkoto prepričal kupce. 

Prve spremembe po štirih letih

Po štirih letih je Raasch minimalističnemu modelu dodal nekaj manjših sprememb, vseeno pa je ohranil osnovno obliko, saj je prav njena preprostost namen modela Roshe. S spremembami pa je poskrbel predvsem za povečanje udobja zgornjega sloja in podplata ter zagotovil, da superge dlje časa ohranijo kakovost in udobje.

Zgornji del je izboljšal z novim sistemom vezalk in dodatnim slojem, ki je zagotovil boljše oblazinjenje in s tem udobje. Zaradi te plasti ima čevelj nekoliko drugačen videz, pozornost pa je posvetil tudi predelu ob gležnju, da je zagotovil občutek, kot bi imeli obute nogavice.

Nekoliko bolj oblazinjen je tudi notranji del podplata, zaradi česar je korak bolj udoben, predvsem pa čevelj dlje časa zagotavlja prijetno uporabo. 

Nike Roshe Two

Za otroke, ženske in moške

Preprosta oblika in dizajn se tudi pri modelu Roshe Two odlično podata tako k ženski, moški kot tudi otroški različici, zato lahko v njihovem udobju uživa prav vsakdo, ki ceni lahkoten in zanesljiv korak.

Roshe Two 

Sorodni članki

[23.10.2018]

Air Max 720 – novi sinonim udobja

Prvi sistem blaženja, ki se razprostira po celotni dolžini podlpata – izjemno uodbje in brezkompromisna stabilnost koraka! Spoznajte Air Max 720.

Preberite več

[21.03.2018]

adidas Deerupt, najbolj vpadljivi copati letošnjega leta

Nov adidasov model Deerupt predstavlja sodobno nadaljevanje prvinske dediščine v radikalno sveži podobi. Sodobna oblika, ki je minimalistična in drzna hkrati, navdih črpa iz arhiva kultnih adidask ter se udejanja v zamreženi podobi. 

Preberite več

[01.09.2017]

Kape New Era

Poznate zgodbo o kapah New Era? Četudi so bolj priljubljene šele zadnja leta, njihovi začetki segajo skoraj stoletje daleč. Preberite več o kultnih kapah.

Preberite več