[ 07.07.2017 ]

Onitsuka Tiger

Zdrav duh v zdravem telesu – ASICS pomeni in predstavlja prav to. Superge in oblačila Onitsuka Tiger oživljajo zgodbo o veliki in uspešni znamki ASICS.

Znamka Onitsuka TigerOnitsuka Tiger je zgodba, ki se je začela iz strasti in brez poslovnega načrta. Kihachiro Onitsuka je bil mlad upokojeni vojaški oficir, ki je imel veliko vizijo – japonski povojni mladini je želel izboljšati samozavest in kakovost življenja. Zato se je zavzel za zdrav in pozitiven življenjski slog med mladimi – prepričan je bil, da je šport tisti, ki ima pomembno vlogo pri združevanju ljudi.

Njegova ideja še danes živi v kombinaciji japonske športne tradicije in sodobnega športnega sloga, retro dizajn obutve in oblačil Onitsuka Tiger pa oživlja zgodbo o začetku danes velike in uspešne znamke ASICS.

 

Prve superge so nastale kar doma

Kihachiro je leta 1949 ustanovil podjetje Onitsuka in osnoval prve košarkarske superge. Ustvarjal je v svojem domu v mestu Kobe na Japonskem. Naslednje leto je podjetje preimonoval v Onitsuka Tiger in začel izdelovati superge za različne športe. 

Onitsuka Tiger

Japonske odbojkarice v Onitsuka Tiger zmagale na olimpijskih igrah

Leto 1964 je bilo pomembmo za znamko Onitsuka Tiger, saj je japonska ženska odbojkarska reprezentanca zmagala na olimpijskih igrah v domačem Tokiju. Dizajn, kakršen je odlikoval takratne superge, je še danes prepoznaven – tri črte, ki potekajo po zunanjem delu copata, so še vedno najpomembnejši vizualni element Onitsuka Tiger. 

Anima Sana in Corpore Sano

Kratica ASICS, ki je prepoznavno ime v svetu športa, nosi velik pomen. Besede, katerih začetnice oblikujejo ime ASICS – Anima Sana in Corpore Sano, prevedemo kot pregovor Zdrav duh v zdravem telesu. Ime poudarja filozofijo podjetja, in sicer da je šport najboljši način za ohranjanje zdravja in veselja.

Onitsuka Tiger

Ponovno od leta 2002

Kljub temu, da se je podjetje Onitsuka Tiger preimenovalo v ASICS, kar je tudi blagovna znamka, katere oznako nosijo superge, pa je prvi model copat Onitsuka Tiger ponovno oživel leta 2002. Mexico 66, California 78 in Nippon Made so tisti modeli, ki jih je ASICS preoblekel v nove barve in osvežen dizajn, ohranili pa so prvotno obliko Onitsuka Tiger.

 

Sorodni članki

[23.10.2018]

Air Max 720 – novi sinonim udobja

Prvi sistem blaženja, ki se razprostira po celotni dolžini podlpata – izjemno uodbje in brezkompromisna stabilnost koraka! Spoznajte Air Max 720.

Preberite več

[21.03.2018]

adidas Deerupt, najbolj vpadljivi copati letošnjega leta

Nov adidasov model Deerupt predstavlja sodobno nadaljevanje prvinske dediščine v radikalno sveži podobi. Sodobna oblika, ki je minimalistična in drzna hkrati, navdih črpa iz arhiva kultnih adidask ter se udejanja v zamreženi podobi. 

Preberite več

[01.09.2017]

Kape New Era

Poznate zgodbo o kapah New Era? Četudi so bolj priljubljene šele zadnja leta, njihovi začetki segajo skoraj stoletje daleč. Preberite več o kultnih kapah.

Preberite več