[ 29.03.2016 ]

Onitsuka Tiger

Superge Onitsuka Tiger s svojim retro dizajnom oživljajo zgodbo o začetku velike in uspešne športne znamke ASICS. Veste, kakšen pomen imajo črke ASICS?


onitsuka-tigerKorenine ene izmed vodilnih športnih znamk, ASICS, segajo že v davno leto 1949. V povojnem obdobju je Kihachiro Onitsuka želel pomagati mladim Japoncem ustvariti lepšo prihodnost. Trdno prepričan, da ima šport pomembno vlogo pri združevanju vseh ljudi, je ustanovil podjetje, ki je oblikovalo športno obutev.

onitsuka-tiger

Prve ideje za košarkarske superge je osnoval leta 1949 v svojem domu v mestu Kobe na Japonskem. Leto kasneje se je podjetje preimenovalo v Onitsuka Tiger, oblikovati pa so začeli tudi superge za druge športe. Tako so leta 1964 japonske odbojkarice v supergah Onitsuka Tiger osvojile prvo mesto na olimpijskih igrah v Tokiju. Prav v tem obdoju so superge dobile svoj prepoznaven dizajn, kakršen jih odlikuje še danes – črte, ki potekajo po zunanjem delu copata, so še vedno najpomembnejši vizualni element Onitsuka Tiger.

onitsuka-tiger

 

Zdrav duh v zdravem telesu

V 70. letih je bilo ustanovljeno podjetje ASICS, ki je danes s športnimi izdelki svoje blagovne znamke prisotno po vsem svetu. Podobno, kot sporoča pregovor »Zdrav duh v zdravem telesu«, sporočajo tudi besede, katerih začetnice oblikujejo ime ASICS – Anima Sana in Corpore Sano. Z imenom je želel ustanovitelj, Kihachiro Onitsuka, poudariti filozofijo, da je šport najboljši način za ohranjanje zdravja in veselja.

Superge Onitsuka Tiger spet zaživele leta 2002 

Čeprav je podjetje Onitsuke Tiger spremenilo ime v ASICS in takšno ime nosijo tudi vse superge, pa je prvi model copat Onitsuka Tiger ponovno oživel leta 2002. Poleg prepoznavne podobe so superge ohranile tudi prvotno obliko: v osveženem dizajnu in novih barvah so zasijali modeli Mexico 66, California 78 in Nippon Made. 

Sorodni članki

[23.10.2018]

Air Max 720 – novi sinonim udobja

Prvi sistem blaženja, ki se razprostira po celotni dolžini podlpata – izjemno uodbje in brezkompromisna stabilnost koraka! Spoznajte Air Max 720.

Preberite več

[21.03.2018]

adidas Deerupt, najbolj vpadljivi copati letošnjega leta

Nov adidasov model Deerupt predstavlja sodobno nadaljevanje prvinske dediščine v radikalno sveži podobi. Sodobna oblika, ki je minimalistična in drzna hkrati, navdih črpa iz arhiva kultnih adidask ter se udejanja v zamreženi podobi. 

Preberite več

[01.09.2017]

Kape New Era

Poznate zgodbo o kapah New Era? Četudi so bolj priljubljene šele zadnja leta, njihovi začetki segajo skoraj stoletje daleč. Preberite več o kultnih kapah.

Preberite več