[ 04.12.2014 ]

Rumena klasika - Timberland

Podobno kot mala črna oblekica sodi v garderobo vsake ženske, so tudi rumeni piščančki obvezen del modne garderobe. Rumena klasika – čevlji Timberland.

 

popularni-timberland

Ne le na moških stopalih, čevlji Timberland izjemno dobro izgledajo tudi kot del ženske garderobe, še posebej simpatični pa so na otroških stopalcih, ki komaj osvajajo svoje prve korake.

Že pred več kot 40 leti

Zgodovina čevljev Timberland sega desetletja daleč v prejšnje stoletje. Blagovno znamko Timberland je družina Swartz registirala že leta 1973, ko je bil izdelan klasični rumeni piščanček.

Ikona piščančkov, originalni čevelj Timberland Icon, živi že več kot 40 let. Sprva niso želeli oblikovati čevlja, ki bi pomenil modni trend, temveč udoben, robusten in nepremočljiv čevelj. Čevelj, izdelan iz polnozrnatega nubuk usnja in z gumijastim podplatom, je takoj postal hit.

timberland-za-otroke-odrasle

Vsa desetletja je rumeni piščanček klasika in prav zvestoba osnovnim vodilom pri oblikovanju, tj. funkcionalnosti, udobju in nepremočjivosti, ga je ponesla v svet kot izjemen trendovski čevelj. 

Kako je sestavljen čevelj 

Gleženj na vrhu čevlja udobno objame posebej obdelano usnje, dvojno oblazinjeno s peno. Čevelj je oblikovan iz najkakovostnejšega polnozrnatega nubuk usnja, ki je skrbno zašito s posebej zatesnjenimi šivi, da je zagotovoljena neprepustnost vode.

Po sredini čevlja potekajo štiri vrste šivov iz najlona, da zmanjšajo vpliv uporabe na usnje in ohranjajo obliko čevlja ter preprečujejo širjenje posledic uporabe čevlja v vodi, na primer plesni. Polno oblikovan sprednji del čevlja iz usnja in brez šivov zagotavlja udobje prostom.

 

timberland-icon

Notranji del podplata se ponaša s tehnologijo Anti Fatigue Technology, ki s posebno stožčasto obliko zagotavlja podporo stopalu in absorbira pritisk pri hoji ali stanju. Tako so noge manj utrujene in polne energije cel dan.

Gumijast podplat je izdelan iz kakovostne gume in oblikovan, da lepo dopolnjuje rumeno usnje. S posebno tehniko je podplat vbrizgan in neločljivo vezan na zgornji del čevlja, da je zagotovljena nepreputnost vode in stopala ostanejo suha.

Vezalke Taslan® , ene najmočnješih in vzdržljivih vezalk, so napeljane skozi medeninaste obročke, ki so nerjaveči in izjemno močni, pripravljeni na večletno uporabo. 

“Made in the USA”

Ko so čevelje začeli prodajati v trgovinah kot na primer Bloomingdales in Saks Fifth Avenue, se je začelo novo obdobje rumenih piščančkov - čevlji kot modni trend, ne le dobro obuvalo. V Italiji so osvojili vse ljubitelje “Made in the USA” izgleda, kmalu pa so se začeli prodajati tudi v Nemčiji in Angliji. V Hong Kongu so jih posvojili začetniki hip-hop urbane kulture kot obvezno obuvalo “street” plesalcev, kmalu so v njih plesali tudi na Japonskem. V Aziji so čevlji Timberland postali simbol neodvisnosti mnogih mladih odraslih.

pharrel-william-timberland

Na Timberland prisegajo mnogi zvezdniki

Danes čevlje Timberland nosijo mnogi zvezdniki in vse bolj očitno postaja, da so v zadnjih letih ponovno postali hit in obvezen kos garderobe vsakogar, ki sledi modnim zapovedim. Omejitve, h kakšnim oblačilom lahko obujete čevlje Timberland, pravzaprav ni. Lepo se podajo h kavbojkam, lahkotnim poletnim oblačilom in celo mali črni oblekici …

Med drugim svojo garderobo s čevlji Timberland dopolnjujejo Rihanna, Gwen Stefani, Little Mix, Cara Delevingne, Pharrell Williams, Chris Brown, Kanye West, Nelly, Wiz Khalifa …

 

 

 

 

 

 

Sorodni članki

[23.10.2018]

Air Max 720 – novi sinonim udobja

Prvi sistem blaženja, ki se razprostira po celotni dolžini podlpata – izjemno uodbje in brezkompromisna stabilnost koraka! Spoznajte Air Max 720.

Preberite več

[21.03.2018]

adidas Deerupt, najbolj vpadljivi copati letošnjega leta

Nov adidasov model Deerupt predstavlja sodobno nadaljevanje prvinske dediščine v radikalno sveži podobi. Sodobna oblika, ki je minimalistična in drzna hkrati, navdih črpa iz arhiva kultnih adidask ter se udejanja v zamreženi podobi. 

Preberite več

[01.09.2017]

Kape New Era

Poznate zgodbo o kapah New Era? Četudi so bolj priljubljene šele zadnja leta, njihovi začetki segajo skoraj stoletje daleč. Preberite več o kultnih kapah.

Preberite več