[ 06.04.2017 ]

Vse najboljše, All Star, za 100. rojstni dan!

Superge All Star leta 2017 praznujejo že 100-letnico – ne le, da so ohranile svoj edinstveni izgled, še vedno so ene najbolj priljubljenih superg.

Ni veliko superg, ki so že na prvi pogled tako prepoznavne, kot so Converse All Star oziroma “allstarke”, kot jim največkrat rečemo. Letos praznujejo že častitljivo 100. obletnico. In prav to, da so superge po celem stoletju še vedno zelo podobne svoji prvi različici, je zagotovo pripomoglo k njihovi prepoznavnosti.

Tudi če sami nikoli niste imeli »allstark«, ste jih zagotovo videli na nogah katerega od svojih prijateljev. Še bolj verjetno pa je, da ste imeli kar nekaj parov teh edinstvenih superg z ravnim gumijastim podlatom, pisanim platnom in značilnim okroglim logotipom na predelu gležnja. Skozi leta so bile priljubljene različne barve – od bolj umirjenih, kot so bela, črna, temno modra in bordo rdeča do živahnejših, kot na primer oranžna, rumena, pink ipd.

Črne allstarke

Najbolj univerzalne superge

Verjetno bi težko našli veliko podobnih superg, ki se odlično podajo tako na ženske kot moške noge, na otroška stopala ali stopala tistih, ki so za vedno mladi po srcu. Priljubljene so tako med otroki v vrtcu in mladimi kot tudi njihovimi starši. Čeprav so nastale kot košarkarski čevelj, ki je bil tudi uraden čevelj ameriške košarkarske reprezentance na Olimpijskih igrah, so postale priljubljene tudi daleč od igrišč. Nosili so jih glasbeniki, plesalci in drugi umetniki, zagotovo pa so to tudi ene od superg, ki so spodbudile nastanek največ ponaredkov.   

Obvezna črna klasika

Kot v omarko vsake dame sodi mala črna obleka, so črne All Star pravzprav obvezen par obutve za vsakogar, ki prisega na avtentičen "street" slog. Podajo se k športnemu slogu, lahko pa odlično dopolnijo tudi poslovno garderobo tistih najdrznejših.

Črne allstarke

Ene niso nobene ...

V široki ponudbi najrazličnejših barv je skoraj nemogoče izbrati le eno. Zato ni nič neobičajnega, če se v omari sčasoma znajde več barv »allstark«, saj je vsaka primerna za različne priložnosti in oblačila.

Poleg tega je Converse svojo ponudbo razširil tudi z vodoodbojnim materialom, zato se vam ni treba odreči vaši najljubši obutvi niti ob hladnih in deževnih dneh.  

oranžne allstarke

Sorodni članki

[23.10.2018]

Air Max 720 – novi sinonim udobja

Prvi sistem blaženja, ki se razprostira po celotni dolžini podlpata – izjemno uodbje in brezkompromisna stabilnost koraka! Spoznajte Air Max 720.

Preberite več

[21.03.2018]

adidas Deerupt, najbolj vpadljivi copati letošnjega leta

Nov adidasov model Deerupt predstavlja sodobno nadaljevanje prvinske dediščine v radikalno sveži podobi. Sodobna oblika, ki je minimalistična in drzna hkrati, navdih črpa iz arhiva kultnih adidask ter se udejanja v zamreženi podobi. 

Preberite več

[01.09.2017]

Kape New Era

Poznate zgodbo o kapah New Era? Četudi so bolj priljubljene šele zadnja leta, njihovi začetki segajo skoraj stoletje daleč. Preberite več o kultnih kapah.

Preberite več